NO Pivovarne Laško odobrio novi pokušaj prodaje Mercatora

Bez autora
Sep 13 2012

Nadzorni odbor Pivovarne Laško je na današnjem sastanku dogovorio da se dionice Mercatora prodaju zajedno sa ostalim zainteresiranim vlasnicima tog trgovačkog društva, koji će se iznova udružiti u konzorcij prodavatelja. Uprava Pivovarne Laško, koja je zajedno sa Unionom i Radenskom 23,34 postotna vlasnica Mercatora, nadzornicima predstavila sadržaj sporazuma o zajendičkoj prodaji dionica Mercatora. Uprava Pivovarne je u pregovorima o sklapanju sporazuma oko prodaje Mercatora u najvećoj mogućoj mjeri nastojala zaštititi interese Pivovarne i ostalih društava iz grupe Laško. Grupnoj prodaji 55,92 posto Mercatora su pristupili Pivovarna Union, koja je najveća, 12,3-odstotna vlasnica Mercatora, Nova Ljubljanska banka, koja kontrolira 10,75 posto dionica, Pivovarna Laško, koja je 8,43-postotna vlasnica, Nova Kreditna banka Maribor, Gorenjska banka, Prvi faktor-Faktoring Beograd, Abanka, Radenska, Banka Koper, Hypo banka, NFD 1, Banka Celje i NFD Holding.

NO Pivovarne Laško odobrio novi pokušaj prodaje MercatoraNadzorni odbor Pivovarne Laško je na današnjem sastanku dogovorio da se dionice Mercatora prodaju zajedno sa ostalim zainteresiranim vlasnicima tog trgovačkog društva, koji će se iznova udružiti u konzorcij prodavatelja, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Pivovarne Laško Vladimir Malenković.

Uprava Pivovarne Laško, koja je zajedno sa Unionom i Radenskom 23,34 postotna vlasnica Mercatora, nadzornicima predstavila sadržaj sporazuma o zajendičkoj prodaji dionica Mercatora. Malenković je rekao da je Uprava Pivovarne u pregovorima o sklapanju sporazuma oko prodaje Mercatora u najvećoj mogućoj mjeri nastojala zaštititi interese Pivovarne i ostalih društava iz grupe Laško.

Grupnoj prodaji 55,92 posto Mercatora su pristupili Pivovarna Union, koja je najveća, 12,3-odstotna vlasnica Mercatora, Nova Ljubljanska banka, koja kontrolira 10,75 posto dionica, Pivovarna Laško, koja je 8,43-postotna vlasnica, Nova Kreditna banka Maribor, Gorenjska banka, Prvi faktor-Faktoring Beograd, Abanka, Radenska, Banka Koper, Hypo banka, NFD 1, Banka Celje i NFD Holding.

Kao što je vidljivo iz nacrta ugovora o prodaji, ugovorne strane ocjenjuju da je zajedničkom prodajom moguće dostići najveću prodajnu cijenu, a ugovorne strane su također suglasne da se prodajni postupak Mercatora izvede u suradnji sa financijskim savjetnikom ING Bank.

Ugovorne strane su se također dogovorile da u vrijeme trajanja sporazuma o prodaji Mercatora neće samostalno prodavati ili mijenjati dionice Mercatora.

Ako londonski ING, koji vodi prodaju Mercatora, u roku od tri mjeseca od dana sklapanja mandatneog ugovora ne dobije neobavezujuće ponude potencijalnih kupaca, koje će potvrditi ugovorne strane, sporazum o prodaji Mercatora prestat će važiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik